Compromís amb les Illes menors

Noves titulacions a les Seus de Menorca i Eivissa-Formentera

     

Un dels objectius és fer present l’oferta acadèmica de la Facultat a la resta d’illes de l’arxipèlag. Malgrat Menorca, Eivissa i Formentera serven, igual que Mallorca, autèntics tresors naturals i culturals reconeguts internacionalment i protegits, la Facultat de Filosofia i Lletres no ofereix cap titulació de grau ni de postgrau que garanteixi de manera específica l’educació superior en aquestes seus. La Facultat de Filosofia i Lletres, ha de ser un element cohesionador i dinamitzador d’aquests actius patrimonials, oferint noves titulacions oficials que abastin l’ampli camp de la formació i la investigació en patrimoni cultural i documental.

Refermar la interdisciplinarietat i la transversalitat de la formació humanística

Les humanitats han de ser presents al debat polític i ètic actual

     

Cal tendir ponts i refermar la interdisciplinarietat, tant entre titulacions de la Facultat com amb altres centres amb els quals tenim importants vies de col·laboració. No només podem aprendre d'aquestes altres disciplines si no també altres titulacions poden enriquir-se amb els coneixements específics de que proporcionen els nostres sabers, ja venguin del camp de la filosofia, de l’ètica, del llenguatge natural, artístic o literari, del treball social, de la història política, de l’arqueologia, del patrimoni cultural o dels estudis ambiental, urbans o de les tecnologies de la informació geogràfica.

Acreditació de Centre

Compromís amb la qualitat

     

En definitiva, plans d’estudis renovats, indicadors sòlids que hauran de ser periòdicament revisats, plans de millores reals i efectius i el compromís del professorat d’involucrar-se en la política de qualitat, han de permetre a la Facultat de Filosofia i Lletres assolir dins aquesta legislatura l’Acreditació de Centre. Ben organitzada, aquesta Acreditació de Centre alliberarà de càrrega burocràtica, simplificarà processos (es farà una sola acreditació per tots els títols), reduirà part de les micro estructures existents que no sempre resulten eficients (creació d’una única CGQ de Centre per a totes les titulacions) i involucrarà els diferents grups d’interès, especialment l'alumnat.

Governança i participació

Creació de comissions de participació

     

Es proposa crear distintes comissions a fi que la Facultat pugui complir els seus deures estatutaris i a més afavorir el compromís i la implicació del professorat, l’alumnat i el personal tècnic (PTGAS) de manera que cadascú pugui aportar el que millor sàpiga fer, la seva experiència i els seus coneixements i contribueixi d’aquesta forma a enriquir i millorar la gestió dels recursos disponibles i a adoptar les millors decisions pel centre i per la UIB.